مدل سازی
تعمیر، بازسازی، نوسازی، نظارت بر پیمانکاران، خدمات تاسیساتی ساختمانها، ارزیابی ، طراحی پروژههای ساختمانی و … عموما در مفهومی به نام BIM (Building Information Mode)lکه حاکی از مدل نمودن اطلاعات مرتبط با ساختمان میباشد در مباحث علمی گنجانده شده است.
BIM راهکار مناسب مدیریت اطلاعات ساختمانها
بنا به تعریف مجموعهای از دادهها که ساخت و نگهداری یک ساختمان را در کل زمان حیات آن توصیف مینمایند در دسته سیستمهای مبتنی بر BIM دسته بندی میگردند. BIM اطلاعات جغرافیایی، ارتباطات فاصلهها، اطلاعات زمین شناسی، خواص و قابلیتهای ساختمان ، اطلاعات مربوط به کاربری و نگهداری ساختمان و دیگر اطلاعات مرتبط با آن را پوشش خواهد داد. به عبارتی دیگر BIM میبایست تمامی قابلیتها و تواناییهای مرتبط با ساختمان را در کل زمان حیات آن پوشش دهد. ساختار شکل گیری ساختمان و مواد به کار رفته در آن به همراه اطلاعات مرتبط با تاسیسات به کار گرفته شده در ساختمان دو مبحث عمدهای هستند که در قالب BIM تعریف میشوند.
خواص مدل کردن ساختمان
ساخت مدل ساختمان و نگهداری اطلاعات مرتبط با ساختمان، سازه و تاسیسات آن میتواند در هر یک از مراحل ذیل کیفیت ارائه خدمات را تا حد بسیار زیادی افزایش داده و بر عکس هزینه انجام و زمان مورد نیاز آنها را کاهش دهد.
- نگهداری اطلاعات مربوط به معماری، سازه و تاسیسات
- مدیریت تغییرات احتمالی در ساختمان، سازه و یا تاسیسات
- مدیریت هزینه های زمان حیات ساختمان ایزولاسیون ساختمان و اطلاع از کیفیت آن
- مدیریت آتش سوزی و تعبیه تجهیزات اطفاء حریق
- پیش بینی هزینه های تعمیر و نگهداری ساختمان
- مدیریت تدارکات و وسایل به کار گرفته شده در ساخت ساختمان و تاسیسات
– در زمان ساخت ساختمان
- زمان بندی و کنترل مراحل ساخت
- لجستیک اسباب و ادوات به کار رفته در ساخت
– مدیریت امکانات ساختمان
- مدیریت تعمیر و نگهداری ساختمان
- گارانتی ساختمان
– مدیریت تخریب و نوسازی ساختمان
- بهسازی ساختمان
- احیاء ساختمان
به عبارتی مشهودتر دسترسی به تاریخچه مراحل ساخت، اسباب و ادوات به کار رفته در ساختمان، نگهداری و کیفیت نگهداری آن در دورههای مختلف زمانی و اطلاعات مرتبط با تاسیسات به کار رفته در ساختمان از مهمترین قابلیتهایی میباشند که با پیاده سازی سیستم BIM به آنها دسترسی پیدا خواهیم کرد.
دیدگاهها بسته شدهاند.