باهمکاری و نظارت واحد فناری اطلاعات شهرداری بیجار و در راستای تکمیل پروژه شهرداری الکترونیک و خدمت رسانی بهتر و سریعتر به شهروندان محترم اقدام به اجراء پروژه شهرنما (برداشت تصاویر ۳۶۰ درجه ای) از معابر و املاک سطح شهر بیجار گردید. این پروژه شامل تصویر برداری از کلیه معابر شهر بیجار با آخرین تکنولوژی برداشت تصاویر روز دنیاست که در خروجی آن ایجاد بانک اطلاعات تصویری شهر با قابلیت ۳۶۰ درجه و مزایای بسیار زیادی میباشد.
این پروژه باعث تحولی شگرف در اجراء سیستم یکپارچه شهرسازی گردیده است. در این پروژه کلیه معابر سطح شهر با پوشش ۱۰۰ درصدی برداشت گردیده است. این پروژه از گامهای اساسی برای ایجاد شهرهای مجازی (virtual Cities) میباشد.
از مزایای مهم اجرای این طرح میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
* کاهش بازدیدهای کارشناسی بصری و زائد
* تشخیص مغایرتهای کاربری، پیشروی های غیر مجاز در ساخت و سازها
* مشرفیت ها و تجاوز به حریم معابر
* کاهش حداکثری بازدید های اصناف
* ارتقاء سطح کیفی مدیریت مبلمان شهری با نمایش کلیه عناصر و المانهای موجود در سطح معابر
* مدیریت سوانح و بحران
* مدیریت پارکها و فضای سبز
* مدیریت آتش نشانی
* ترافیک و حمل و نقل
* ساخت و سازها و پروژهای عمرانی
* بارگذاری لایه های توریستی و بازدید از اماکن توریستی، مذهبی، سیاحتی و گردشگری در فضایی کاملا واقعی
* موردنیازسایر ارگانها مانند اداره آب، برق، گاز، مخابرات
و…
شرکت صفا رایانه مجری این پروژه میباشد که طی سالهای ۱۳۸۸ تا کنون با همکاری شهرداری بیجار فازهای صفر و یک از سیستم یکپارچه شهرسازی شهر بیجار را به پایان رسانیده است.
با توجه به ژئو رفرنس بودن برداشت های مصور صورت گرفته و جانمایی دقیق آن بر اساس مختصات UTMجهانی یکی از مهمترین ویژگیهای طرح مزبور بوده که بستر و امکانی را فراهم می نماید تا در یک فضا و محیط واحد ارتباط چند سویه با مختصات مکانی در تصاویر ماهواره ای، نقشه های دوبعدی (وضع موجود املاک)، لایه طرح های تفصیلی و لایه ترسیم شده معابر برقرارگردد و این قابلیت ها خود زیر ساخت و بستر واقعی در ارائه خدمات الکترونیکی در شهرداری الکترونیکی خواهد بود که با تلفیق داده های مکانی و توصیفی املاک همراه با مشاهده تصویری هر گونه اطلاع رسانی به شهروندان، معرفی موقعیت ها و جایگاهها به سرمایه گزاران، معرفی جاذبه های توریستی و امکنه تاریخی هرگونه ایجاد و افزونگی خدماتی را درتحقق شهر مجازی و با هدف کاهش مراجعات شهروندان به شهرداریها، کاهش تردد در سطح شهر، کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا وکاهش فشارهای روانی برای شهروندان را نوید خواهد داد.
آبان ۱۳۹۰