ارسال گزارش های مرحله ای به صورت الکترونیک
بازدیدهای میدانی از پروژه های تحت نظارت اعضای سازمان در چند سال گذشته و بررسی و کارشناسی نتایج حاصل از آن، بیانگر ضرورت ارتقای بیش از پیش کیفیت گزارش نویسی توسط مهندسان ناظر بوده است.
با اقداماتی چون برگزاری سمینارهای آموزشی “نحوه گزارش نویسی” در چند سال اخیر، آموزش اعضای جدیدالورود قبل از ورود به فعالیت حرفه ای، بررسی و تحلیل نتایج تشکیل این گونه کلاسها و همچنین تداوم بازدیدهای میدانی بخش عمده مشکلات در نحوه گزارش نویسی در مورد اعضایی که در کلاسهای آموزشی و بازدیدهای سازمان حضور داشته اند، برطرف شد که این موضوع با مقایسه گزارشهای ارسالی در تمامی رشته ها کاملا محسوس است و نشان دهنده اهمیت تداوم اینگونه اقدامات می باشد.
بررسی و کارشناسی مجدد بازدیدهای نیمه دوم سال ۹۴ و نگرانی هیئت مدیره در مورد ارسال به موقع گزارش های مرحله ای به شهرداری به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مهندسان و دفاع از حقوق ایشان، موجب شد تا موضوع الکترونیکی شدن گزارش های مرحله ای به عنوان اولویت جدی در دستورکار هیئت مدیره دوره هفتم در همان ابتدای کار با هدف تکریم مهندسان ناظر و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه قرار گیرد.
در همین راستا و با توجه به اینکه طرح توسعه خدمات الکترونیک با کلیه دستگاه های اجرایی و درون سازمان در دستور کار قرار گرفته ، ارسال گزارش های مرحله ای به صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت پیگیری و با توجه به ضرورت رفع دغدغه های سازمان در زمینه های فنی و عمومی، کارگروه مشترک تخصصی در شهرداری و سازمان تشکیل شد که از جمله اقداماتی که توسط این کارگروه پیگیری گردید می توان به مواردی همچون تشکیل تیم کارشناسی جهت تهیه فرمت گزارش الکترونیکی، تهیه و تصویب فرم گزارش الکترونیک در چندین جلسه با مدنظر قراردادن روال سازمان، برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان فنآوری اطلاعات شهرداری و بررسی محیط نرم افزار تهیه شده وتعریف سرویس های نرم افزاری مورد نیاز در قالب تفاهمنامه اشاره کرد.
لازم به ذکر است چگونگی تعریف سرویس های نرم افزاری و تنظیم تفاهم نامه از جمله مواردی است که از همان ابتدای کار، به علت دفاع از حقوق سازمان و اعضای آن با دقت و حساسیت بیشتری مورد بررسی قرار گرفت و یکی از دلایل به تعویق افتادن اجرایی شدن موضوع، حساسیت در همین بخش می باشد که خوشبختانه تلاشها ثمر داده و نتیجه مثبتی حاصل گردید.
در نهایت پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسان سازمان و شهرداری، سامانه ارسال گزارش ها تکمیل و مورد آزمایش قرار گرفت و حتی المقدور ایرادات آن نیز اصلاح گردید ، که با راه اندازی و استفاده عمومی مهندسین ناظر از سامانه بروز دیگر مشکلات نیز محتمل بوده که در همین راستا با پیش بینی تیمهای پشتیبانی در سازمان و شهرداری تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
لذا با توجه به ارسال نام کاربری و رمز عبور به صورت پیامک به تمامی دارندگان صلاحیت نظارت، این سامانه در حال حاضر در مورد پروژه های ارجاعی از نیمه دوم ۹۶ به بعد قابل بهره برداری بوده و نیاز است مهندسان ناظر جهت ارسال گزارش به روشی که در کلاسهای آموزشی به صورت مفصل به آن اشاره شد و در قسمت بعدی همین خبر نیز به اختصار به آن اشاره می شود از این سامانه استفاده نمایند.
شایان ذکر است سرویسی جداگانه جهت انتقال پروژه های ارجاعی قبل از نیمه دوم سال ۹۶ از کارتابل خدمات الکترونیک هر عضو به سامانه ارسال گزارش ها، توسط سازمان در حال طراحی میباشد که پس از تکمیل، جزییات مربوط به آن اطلاع رسانی خواهد شد.
نکاتی در مورد استفاده از سامانه ارسال گزارش ها(نکات ذیل به صورت خلاصه و کلی ارائه شده و اطلاعات دقیق تر در سمینارهای آموزشی ارائه گردیده است)
- ارسال گزارش ها با استفاده از مرورگرEnternet explorer ، ورود به آدرس https://esup.qom.ir/، نصب نرم افزار Microsoft Silverlight برای اولین بار و ورود با نام کاربری و رمز عبور برای دارندگان صلاحیت نظارت امکان پذیر خواهد بود.
- این سامانه امکان ارسال گزارش را از دو طریق مختصرا به شرح ذیل امکان پذیر کرده است:
- گزارش جدولی: در این قسمت تخلفات از طریق تکمیل جدول تنظیم شده،اعلام متراژ، نگارش متن در جعبه ذیل صفحه، تکمیل اطلاعات ذیل جدول که در تمامی رشته ها یکسان است و… صورت می پذیرد که اطلاعات مفصل و دقیق در سمینار آموزشی مربوط ارائه گردیده است.
لازم به ذکر است یکی از ویژگی های گزارش جدولی، امکان ارسال گزارش در هر مرحله حتی قبل از صدور پروانه می باشد.
- گزارش مرحله ای: در این قسمت امکان ارسال گزارش از طریق تکمیل چک لیست های ارائه شده در هر رشته، نگارش متن در جعبه مقابل هر کدام از ردیف های چک لیست، نگارش متن در جعبه ذیل صفحه و دیگر گزینه های پیش بینی شده در این قسمت که اطلاعات دقیق تر آن در سمینارهای آموزشی ارائه گردیده، وجود دارد.
تنها زمانی می توان از این قسمت جهت ارسال گزارش استفاده کرد که مراحل صدور مجوز پروژه به اتمام رسیده و پروانه ملک صادر شده باشد.
- با توجه به اینکه تمامی گزارش های ارسالی توسط هرکدام از ناظران و نقشه های مصوب معماری در قسمت آرشیو شهرسازی بایگانی می گردد امکان دسترسی ناظران از جمله ناظر هماهنگ کننده به تمامی گزارش ها وجود دارد. لازم به ذکر است قابلیت درج تصویر از بازدیدهای نظارتی نیز در این آرشیو پیش بینی گردیده است.
- امکان ارتباط ناظران هر پروژه با یکدیگر از جمله ناظر هماهنگ کننده با مراجعه به قسمت ارجاعات پرونده وجود دارد.
- با توجه به لزوم درج کد ارسالی به تلفن همراه ناظر در سامانه در مراحل مختلف ثبت گزارش، در صورت تغییر شماره تلفن همراه نیاز است به سازمان اطلاع رسانی گردد
۲۸ خرداد ۱۳۹۷